Όροι – Προϋποθέσεις χρήσης του site

​ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
Το www.retro-gaming-club.gr είναι το ηλεκτρονικό κατάστημα διάθεσης των προϊόντων μέσω του Διαδικτύου της ατομικής επιχείρησης με επωνυμία Λυκούδης Ιωάννης του Ηλία (εφεξής “Η επιχειρηση”) και διακριτικο τιτλο “The Retro Gaming Club”, που εδρεύει στην Καλαμαριά, στην οδο Καραβαγγέλη 31 (ΑΦΜ: 105326680, Δ.Ο.Υ Καλαμαριάς, ΓΕΜΗ 167410006000). Πριν εισέλθετε στο ηλεκτρονικό κατάστημα, σας καλούμε να συμβουλευτείτε τους όρους και προϋποθέσεις που εφαρμόζονται για τη χρήση του ηλεκτρονικού καταστήματος. Βεβαιωθείτε ότι συμφωνείτε με τους όρους και προϋποθέσεις διότι η χρήση της ιστοσελίδας www.retro-gaming-club.gr συνεπάγεται την ρητή και ανεπιφύλακτη συγκατάθεση και συναίνεση σας με αυτούς. Επίσης, η δημιουργία και αποστολή παραγγελίας, συνεπάγεται αποδοχή της παρούσας σύμβασης και όλων των όρων αυτής.

1. Όροι
Η επιχείρηση διατηρεί το δικαίωμα να τροποποιεί μονομερώς ή να ανανεώνει τους παρόντες όρους και τις προϋποθέσεις των συναλλαγών, που γίνονται μέσω του ηλεκτρονικού καταστήματος, σύμφωνα με τις ανάγκες της. Η επιχείρηση αναλαμβάνει την υποχρέωση να ενημερώνει τους χρηστές για τυχόν τροποποιήσεις καθώς και για οποιαδήποτε αλλαγή, μέσω από την ιστοσελίδα του παρόντος ηλεκτρονικού καταστήματος. Διευκρινίζεται ότι η αλλαγή όρων δεν εχει αναδρομική ισχύ.

2. Περιορισμός ευθύνης
Το ηλεκτρονικό κατάστημα της επιχειρησης δεν φέρει ευθύνη για τυχόν τεχνικά προβλήματα που τυχόν παρουσιασθούν στους χρήστες όταν επιχειρούν την πρόσβαση στον δικτυακό τόπο και κατά την διάρκεια αυτής και έχουν σχέση με τη λειτουργία ή συμβατότητα της δικής τους υποδομής με τη χρήση του δικτυακού τόπου. Επίσης η επιχείρηση ουδεμία ευθύνη έχει για πράξεις ή παραλείψεις τρίτων και ιδιαίτερα μη επιτρεπόμενες παρεμβάσεις τρίτων σε προϊόντα ή / και υπηρεσίες ή / και πληροφορίες που διατίθενται μέσω αυτού.

Η επιχείρηση κάνει κάθε δυνατή προσπάθεια να παρέχει υπηρεσίες υψηλής ποιότητας αλλά δεν μπορεί να εξασφαλίσει, ότι δεν θα υπάρξουν διακοπές λειτουργίας της ιστοσελίδας. Επισης δεν ευθύνεται για τυχόν λάθη σε τιμές και χαρακτηριστικά προϊόντων και ή ανθρώπινα λάθη κατά την ενημέρωση της τιμής ενός προϊόντος. Για την ασφάλεια και την καλυτερη εξυπηρετηση σας, παρακαλουμε εφόσον διαπιστώσετε ότι κάποιο προϊόν πωλείται σε ασυνήθιστα χαμηλή ή υψηλή τιμή, πριν προχωρήστε στην παραγγελία του να επικοινωνήστε τηλεφωνικα ή μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Η επιχείρηση ουδεμία εγγύηση μπορεί να παράσχει για τη διαθεσιμότητα των προϊόντων, αλλά εγγυάται την έγκαιρη ενημέρωση των καταναλωτών περί της μη διαθεσιμότητας τους.

3. Παρεχόμενες πληροφορίες & προϊόντα
Η επιχείρηση δεσμεύεται ως προς την πληρότητα και την εγκυρότητα των πληροφοριών που παρατίθενται στην ιστοσελίδα του www.retro-gaming-club.gr, τόσο όσον αφορά την ύπαρξη των ουσιωδών χαρακτηριστικών που κατά περίπτωση περιγράφονται για κάθε προϊόν που διαθέτει, όσο και για την ακρίβεια των στοιχείων που αφορούν τις παρεχόμενες , από το ηλεκτρονικό κατάστημα του Retro Gaming Club, υπηρεσιών, υπό την επιφύλαξη τυχόν τεχνικών ή τυπογραφικών λαθών, που έχουν διαφύγει της προσοχής ή έχουν προκύψει ακούσια ή λόγω τυχόν διακοπών λειτουργίας της ιστοσελίδας εκ λόγων ανωτέρας βίας.

4. Ευθύνες & υποχρεώσεις χρηστών
Οι χρήστες των ιστοσελίδων www.retro-gaming-club.gr αποδέχονται ότι δεν θα χρησιμοποιούν αυτές και το ηλεκτρονικό κατάστημα του Retro Gaming Club για αποστολή, δημοσίευση, αποστολή με e-mail ή μετάδοση με άλλους τρόπους οποιουδήποτε περιεχομένου είναι παράνομο, βλαβερό, απειλητικό, προσβλητικό, ενοχλητικό, συκοφαντικό, δυσφημιστικό, χυδαίο, άσεμνο, αποτελεί παραβίαση του απορρήτου κάποιου άλλου, δείχνει εμπάθεια, ή εκφράζει φυλετικές, εθνικές ή άλλες διακρίσεις, δύναται να προκαλέσει βλάβες σε ανήλικους με οποιονδήποτε τρόπο, δεν δικαιούται να μεταδοθεί σύμφωνα με την νομοθεσία ή τις συμβατικές ή διαχειριστικές σχέσεις (όπως εσωτερικές πληροφορίες, ιδιοκτησιακές και εμπιστευτικές πληροφορίες που αποκτήθηκαν ή αποκαλύφθηκαν ως μέρος εργασιακών σχέσεων ή που καλύπτονται σε συμφωνίες εμπιστευτικότητας), παραβιάζει οποιαδήποτε ευρεσιτεχνία, εμπορικό σήμα, εμπορικό μυστικό, πνευματικά δικαιώματα ή άλλα ιδιοκτησιακά δικαιώματα τρίτων, περιέχει ιούς λογισμικού ή οποιουσδήποτε άλλους κώδικες, αρχεία ή προγράμματα, που έχουν σχεδιαστεί με σκοπό την διακοπή, την πρόκληση βλάβης, την καταστροφή ή παρεμπόδιση της λειτουργίας οποιουδήποτε λογισμικού ή υλικού υπολογιστών, ηθελημένα ή αθέλητα παραβαίνει την ισχύουσα ελληνική και κοινοτική νομοθεσία και των διατάξεων αυτής, δύναται να παρενοχλήσει τρίτους με οποιοδήποτε τρόπο και οποιοδήποτε περιεχόμενο χρησιμοποιείται για συλλογή ή αποθήκευση προσωπικών δεδομένων των χρηστών.

5. Πνευματικά δικαιώματα
Στην ιστοσελίδα περιλαμβάνονται υλικό, trademarks, service marks και άλλο περιεχόμενο που ανήκει στην επιχείρηση και προστατεύεται από το Νόμο. Όλα τα περιεχόμενα της ιστοσελίδας είναι πνευματικής ιδιοκτησία του Retro Gaming Club και προστατεύονται από την Ελληνική και Διεθνή Νομοθεσία. Απαγορεύεται η οποιαδήποτε αντιγραφή, αναπαραγωγή και αναμετάδοση του υλικού, χωρίς έγγραφη άδεια της εταιρίας.

6. Ισχύων νόμος
Η ιστοσελίδα έχει δημιουργηθεί και ελέγχεται από την επιχείρηση, στην Καλαμαριά και η Ελληνική Νομοθεσία θα καθοδηγεί την χρήση της ιστοσελίδας και την ερμηνεία του. Αν επιλέξετε να έχετε πρόσβαση στην ιστοσελίδας μας από άλλη χώρα, έχετε την ευθύνη να ακολουθείτε τους Νόμους της χώρας αυτής. Οι παραπάνω όροι αποτελούν την πλήρη συμφωνία με την επιχείρηση και η επιχείριση έχει το δικαίωμα να κάνει αλλαγές στο περιεχόμενο της ιστοσελίδας και στους ανωτέρους όρους χωρίς καμία προειδοποίηση.

7. Εφαρμοστέο δίκαιο
Οι παρόντες όροι χρήσης, η χρήση του παρόντος διαδικτυακού τόπου και οι συναλλαγές μέσω του www.retro-gaming-club.gr διέπονται από το Ελληνικό Δίκαιο. Αρμόδια για την επίλυση οποιασδήποτε διαφοράς ήθελε προκύψει από τη χρήση του www.retro-gaming-club.gr ή σχετικά με την ερμηνεία ή εφαρμογή των παρόντων όρων χρήσης ή εξ αφορμής αυτών είναι τα Δικαστήρια Θεσσαλονίκης.

8. Ασφάλεια
Η επιχείρηση αναγνωρίζει τη σημασία του θέματος της ασφαλείας των Προσωπικών Σας Δεδομένων καθώς και των ηλεκτρονικών σας συναλλαγών και λαμβάνει όλα τα απαραίτητα μέτρα ώστε να εξασφαλίζεται η μέγιστη δυνατή ασφάλεια σας. Όλες οι πληροφορίες, οι οποίες σχετίζονται με τα προσωπικά σας στοιχεία και τις συναλλαγές σας, είναι ασφαλείς και απόρρητες. Η ασφάλεια του Ηλεκτρονικού καταστήματος του Retro Gaming Club επιτυγχάνεται με τις ακόλουθες μεθόδους:

Αναγνώριση πελάτη

Οι κωδικοί που χρησιμοποιούνται για την αναγνώρισή σας είναι δύο: ο Κωδικός Εισόδου (e-mail ή username) και ο Προσωπικός Μυστικός Κωδικός Ασφαλείας (password).

Σας δίνεται η δυνατότητα να μεταβάλλετε τον Προσωπικό Μυστικό Κωδικό Ασφαλείας (password) όσο συχνά επιθυμείτε. Ο μόνος που έχει πρόσβαση στα στοιχεία σας είστε εσείς μέσω των ανωτέρω κωδικών και είστε αποκλειστικά υπεύθυνοι για την διατήρηση της μυστικότητάς και απόκρυψης του από τρίτα πρόσωπα. Σε περίπτωση απώλειας του ή διαρροής του θα πρέπει να προβείτε στην άμεση ειδοποίηση μας, αλλιώς το ηλεκτρονικό κατάστημα Retro Gaming Club δεν ευθύνεται για την χρήση του μυστικού κωδικού από μη εξουσιοδοτημένο πρόσωπο. Σας συνιστούμε, για λόγους ασφαλείας, να αλλάζετε το password σας σε τακτά χρονικά διαστήματα και να αποφεύγετε τη χρήση των ίδιων και εύκολα ανιχνεύσιμων κωδικών (π.χ. ημερομηνία γέννησης).

Εξασφάλιση του απορρήτου της μεταφοράς των προσωπικών σας δεδομένων των πιστωτικών καρτών σας

Όλες οι πληρωμές που πραγματοποιούνται με χρήση κάρτας διεκπεραιώνονται μέσω της πλατφόρμας ηλεκτρονικών πληρωμών “Alpha e-Commerce” της Alpha Bank και χρησιμοποιεί κρυπτογράφηση TLS 1.2 με πρωτόκολλο κρυπτογράφησης 128-bit (Secure Sockets Layer – SSL). Η κρυπτογράφηση είναι ένας τρόπος κωδικοποίησης της πληροφορίας μέχρι αυτή να φτάσει στον ορισμένο αποδέκτη της, ο οποίος θα μπορέσει να την αποκωδικοποιήσει με χρήση του κατάλληλου κλειδιού. Δεν αποθηκεύονται πουθενά τα στοιχεία της κάρτας, αλλά χρησιμοποιούνται μόνο κατά τη διάρκεια ελέγχου και χρέωσής της. Επιπλέον, τα στοιχεία που έχει καταχωρήσει ο πελάτης στον ιστότοπο του Retro Gaming Club δεν γνωστοποιούνται στην τράπεζα.

Απόρρητο συναλλαγών

Η τήρηση του απορρήτου θεωρείται αυτονόητη. Οι ίδιες βασικές αρχές που διέπουν τις κλασσικές συναλλαγές ισχύουν και στην περίπτωση του ηλεκτρονικού εμπορίου. Όλες οι πληροφορίες που διαβιβάζονται από τον χρηστή στην επιχείρηση είναι εμπιστευτικές και η επιχείρηση έχει λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα ώστε να γίνεται χρήση τους μόνο στο μέτρο που αυτό κρίνεται αναγκαίο στο πλαίσιο των παρεχόμενων υπηρεσιών. Μερικά από τα μέτρα που έχουν ληφθεί είναι τα ακόλουθα:

1) Μόνο εξουσιοδοτημένοι υπάλληλοι έχουν πρόσβαση στις πληροφορίες των συναλλαγών σας και μόνο όποτε αυτό είναι αναγκαίο, π.χ. για τη διεκπεραίωση των αιτήσεών σας.

2) Η επιχείρηση δεν αποκαλύπτει τα στοιχεία των πελατών και των συναλλαγών τους, εκτός αν έχει έγγραφη εξουσιοδότηση από εσάς ή αυτό επιβάλλεται από δικαστική απόφαση ή απόφαση άλλης δημόσιας αρχής.

3) Στην περίπτωση που η επιχείρηση χρησιμοποιεί τρίτους για την υποστήριξη των συστημάτων της, φροντίζει για την εξασφάλιση του απορρήτου.

4) Μπορείτε να ζητήσετε οποιαδήποτε στοιχεία τηρούνται για εσάς καθώς και την διόρθωσή τους σε περίπτωση που μπορείτε να τεκμηριώσετε την ύπαρξη λάθους.

5) Για τη δική σας ασφάλεια, θα πρέπει και εσείς να χειρίζεστε όλες τις πληροφορίες που παρέχονται μέσω της υπηρεσίας ως εμπιστευτικές και απόρρητες και να μην προβαίνετε σε οποιαδήποτε αποκάλυψή τους σε τρίτα πρόσωπα.

6) Σε κάθε περίπτωση το ηλεκτρονικό κατάστημα του Retro Gaming Club με κανέναν τρόπο δεν αποκαλύπτει ή δημοσιοποιεί τα προσωπικά σας δεδομένα και τις πληροφορίες που μας εμπιστεύεστε. Τα προσωπικά δεδομένα τα οποία θέτετε στη διάθεσή μας με την εγγραφή σας ως μέλος χρησιμοποιούνται αποκλειστικά για την εκτέλεση των συναλλαγών σας.

9. Προστασία προσωπικών δεδομένων
Κατά την επίσκεψή σας στις σελίδες του www.retro-gaming-club.gr και προκειμένου να παραγγείλετε προϊόντα, αλλά και για να διασφαλισθεί η δυνατότητα επικοινωνίας μαζί σας ώστε να σας ενημερώνουμε για νέα προϊόντα μας, είναι πιθανό να σας ζητηθεί να δηλώσετε στοιχεία που σας αφορούν (όνομα, επάγγελμα, ηλεκτρονική διεύθυνση, ημερομηνία γέννησης κλπ.). Τα τυχόν προσωπικά δεδομένα που δηλώνετε οπουδήποτε στις σελίδες και τις υπηρεσίες του διαδικτυακού τόπου του www.retro-gaming-club.gr, προορίζονται αποκλειστικά και μόνο για τη διασφάλιση της λειτουργίας της αντίστοιχης υπηρεσίας και δεν επιτρέπεται να χρησιμοποιηθούν από οποιονδήποτε τρίτο, χωρίς να τηρηθούν οι διατάξεις του Ν. 2472/97 σχετικά με την προστασία από επεξεργασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα, όπως αυτός ισχύει κάθε φορά.

Το ηλεκτρονικό κατάστημα www.retro-gaming-club.gr λειτουργεί σύμφωνα με την ισχύουσα ελληνική και κοινοτική νομοθεσία. Τα προσωπικά δεδομένα που δηλώνετε στο ηλεκτρονικό κατάστημα www.retro-gaming-club.gr χρησιμοποιούνται αποκλειστικά από αυτό ή συνεργαζόμενες με αυτό επιχειρήσεις, με σκοπό την υποστήριξη, προώθηση και εκτέλεση της συναλλακτικής σχέσης.

Τα τηρούμενα στοιχεία του αρχείου δύνανται να κοινοποιηθούν στις αρμόδιες δικαστικές, αστυνομικές και άλλες διοικητικές αρχές κατόπιν νομίμου αιτήματός τους και σύμφωνα με τις κάθε φορά ισχύουσες νομοθετικές διατάξεις. Ο Πελάτης έχει, μέσα στα πλαίσια της νομοθεσίας περί απορρήτου των τηλεπικοινωνιών, τα δικαιώματα ενημέρωσης και αντίρρησης που προβλέπουν τα άρθρα 11 έως 13 του ν. 2472/1997

10. Γνήσια και ΟΕΜ προϊόντα. Συσκευασία μεταχειρισμένων ειδών. Φωτογραφίες στο eshop

Όλα τα αξεσουάρ που εμπορευόμαστε είναι γνήσια εκτός αν αναγράφεται η λεξη “ΟΕΜ”. Στην περίπτωση αυτή είναι κατασκευασμένα απο τρίτους, αλλά 100% συμβατά με την κονσόλα για την οποία κατασκευάστηκαν.

Οι φωτογραφίες των γνήσιων αξεσουάρ απεικονίζουν ακριβώς το προϊόν που πωλείται. Οι φωτογραφίες των ΟΕΜ αξεσουάρ μπορεί να διαφέρουν από το προιόν. Αυτό έχει όμως ακριβώς τα ίδια χαρακτηριστικά με το προϊόν που απεικονίζεται.

Όλα τα μεταχειρισμένα είδη (κονσόλες και αξεσουάρ) πωλούνται χωρίς το κουτί τους, εκτός και αν αναφέρεται αλλιώς (“Boxed” ή “Με κούτι”). Τα προϊόντα με την ένδειξη “Box only” ή “Μόνο κουτί” είναι κουτιά συσκευασίας χωρίς το περιεχόμενο (κονσόλα ή κάποιο αξεσουάρ).

Όλα τα μεταχειρισμένα video games πωλούνται με το κουτί και το εξώφυλλο τους εκτός και αν αναγράφεται “disc only” ή “μόνο δίσκος”. Σε ποσοστό περίπου 90% περιέχουν και το manual. Επίσης όλα είναι Ευρωπαϊκές εκδόσεις εκτός και αν αναφέρεται αλλιώς (NTSC, USA, Japan κ.α.).

Όλες οι κονσόλες πωλούνται μόνο με τα απαραίτητα καλώδια για να λειτουργήσουν, χωρίς χειριστήρια. Ο πελάτης μπορεί να αγοράσει ένα ή περισσότερα χειριστήρια μαζί με την κονσόλα. Εξαίρεση αποτελούν οι συλλεκτικές κονσόλες που πωλούνται με το κουτί τους. Αυτές συνοδεύονται και απο χειριστήριο.

Όλες οι φωτογραφίες στο eshop είναι stock photos απο το internet. Αν διαπιστωθεί οτι το προϊόν διαφέρει σημαντικά από τη φωτογραφία, ο πελάτης θα ειδοποιηθεί πριν την αποστολή της παραγγελίας.

11. Εγγύηση μεταχειρισμένων και καινούριων προιόντων

Όλα τα καινούρια προιόντα συνοδεύονται απο την εγγύηση του κατασκευαστή. Οι μεταχειρισμένες κονσόλες συνοδεύονται κατά περίπτωση από εγγύηση 3, 6 ή 12 μηνών. Τα μεταχειρισμένα αξεσουάρ δεν συνοδεύονται από εγγύηση καθώς δεν είναι εύκολο να διαπιστώθει αν το πρόβλημα προκλήθηκε από κακή χρήση, για παράδειγμα πτώση.

12. Προιόντα με απόθεμα 0 ή ειδικές παραγγελίες

Το eshop δίνει τη δυνατότητα να κάνετε παραγγελία προιόντων ακόμα και αν αυτά έχουν απόθεμα και τιμή 0. Η διαδικασία ολοκληρώνεται ως εξής: Με την επιβεβαίωση της παραγγελίας στην οποία υπάρχει έστω και ένα προιόν με τιμή 0, θα λάβετε email επιβεβαίωσης το οποίο θα αναφέρει ότι η παραγγελία είναι σε εκκρεμότητα. Εντός 2 εργάσιμων ημερών θα λάβετε email στο οποίο θα αναγράφονται οι τιμές για κάθε το προϊόν που ειναι προς παραγγελία. Για να προχωρήσει η παραγγελία πρέπει εντός 2 εργάσιμων ημερών να γίνει καταθεση του 30% της συνολικής τιμής στο κατάστημα, σε τράπεζα ή Paypal. Αν η προκαταβολή δεν ολοκληρωθεί μέσα σε 2 εργάσιμες μέρες η παραγγελία διαγράφεται αυτόματα και η τιμή της προσφοράς δεν ισχυει. Μετά την προκαταβολή η παραγγελία θα πάει στο στάδιο “Αναμονή παραλαβής”. Αφού τα προϊόντα φτάσουν στο κατάστημα μας, επιλέγετε τον τρόπο εξόφλησης για το υπόλοιπο 70%.

Έχουμε τη δυνατότητα να αναζητήσουμε οποιδήποτε παιχνίδι, κονσόλα ή αξεσουάρ και να το παραγγείλουμε ακόμα και αν αυτό δεν ειναι καταχωρημένο στη βάση του eshop. Στείλτε μας email στο info@retro-gaming-club.gr και εντός 2 εργάσιμων ημερων θα γίνει προσφορά με την τιμή. Στη συνέχεια το προϊόν δημιουργείται στη βάση δεδομένων του eshop και γίνεται παραγγελία σύμφωνα με τη διαδικασία που περιγράφεται στην προηγούμενη παράγραφο.

Ενημερωτικά E-mail (Newsletters)

Tο Retro Gaming Club ανά τακτά χρονικά διαστήματα στέλνει ενημερωτικά e-mail. H εταιρια δεν ευθυνεται αν αυτα καταλήξουν στο spam folder, οπότε παρακαλούμε να ελέγχετε τακτικά ότι δεν αποθηκεύονται εκεί

Σε περίπτωση που επιθυμείτε να μην λαμβάνετε πλέον ενημερωτικά newsletter ή επιθυμείτε να διαγραφείτε συνολικά από το σύστημα αποστολής νέων του Retro Gaming Club μπορείτε να μας ενημερώσετε χρησιμοποιώντας τη φόρμα επικοινωνίας της ιστοσελίδας μας.

Σε περίπτωση που έχετε κάνει κάποια παραγγελία, η επιχείρηση χρησιμοποιώντας την ιστοσελίδα αποστέλλει αυτοματοποιημένα ενημερωτικά μηνύματα (e-mail) σχετικά με την εξέλιξη της παραγγελίας σας. Δεν υπάρχει τρόπος απενεργοποίησης αυτών των ενημερώσεων, η αποστολή των οποίων, αποτελεί προϋπόθεση για την σωστή εξέλιξη της παραγγελίας σας. Τα e-mail αυτά σας καλούμε να φροντίζετε να μπορούν να φτάσουν σε εσάς και να τα διατηρείτε καθ’ όλη την διάρκεια της συναλλαγής μας. Είναι υποχρέωση σας, σε περίπτωση που δεν λαμβάνετε τα σχετικά e-mail, σύμφωνα με τους γενικούς όρους που διέπουν τις συναλλαγές μας, να μας ενημερώνετε χωρίς καθυστέρηση.

Παρακαλούνται όλοι οι πελάτες να κάνουν ηλεκτρονική παραγγελία, ακόμα και αν είναι για παραλαβή από το κατάστημα.
Λόγω φόρτου, υπάρχει περίπτωση να μην μπορούμε να σας εξυπηρετήσουμε αν έρθετε χωρίς να έχει προηγηθεί παραγγελία.
Παρακαλούμε πάντα να ελέγχετε τα ανεπιθύμητα ή τις προσφορές (promotions) για email από το retro-gaming-club.gr